Dream school

Opleiding en faciliteiten

Dressuurpaarden uit onze Dream School worden getraind door top trainers. Ons enthousiaste team zorgt er dagelijks voor dat het de paarden aan niets ontbreekt. Onze focus ligt op het opleiden van de paarden.

Wij vinden het belangrijk dat de paarden zich thuis voelen in onze groots opgezette accommodatie. Want hoe beter het paard zich voelt, hoe beter de prestaties. Daarom zorgen wij zeven dagen per week voor optimale verzorging en training in onze vijf sterren stal.

Dierenwelzijn

Het welzijn van onze paarden staat altijd voorop. Daarom komen onze paarden drie keer per dag uit hun stal, zodat zij genoeg beweging krijgen. De extra gedraineerde weides bieden een langere periode van weidegang, daarnaast zijn de ruime paddocks te gebruiken om toch dagelijks genoeg beweging en vrijheid te kunnen bieden.

De voerbeurten zijn vijfmaal per dag om de kans te verkleinen op problemen met het darmstelsel.

Door middel van nokventilatie in combinatie met vloerverwarming kunnen wij een optimaal klimaat creëren qua luchtvochtigheid.

Naast de 24/7 camerabewaking proberen we door middel van extra grote merrie stallen van 8x4m na de geboorte ongelukken te voorkomen.

Ons team


Trainer Ineke<br />den Drijver

Ineke
den Drijver

Trainer Yessin<br />Rahmouni

Yessin
Rahmouni

Trainer Iris<br />Veldman

Iris
Veldman

Trainer Kim<br />Morit

Kim
Morit

Trainer Rosa<br />Vlaar

Rosa
Vlaar

Trainer Rene<br />Groen

Rene
Groen

Trainer Irene<br />den Drijver

Irene
den Drijver

Trainer Siem<br />den Drijver

Siem
den Drijver

Trainer Femke<br />Buitenhuis

Femke
Buitenhuis

Kans op blessures verkleinen

Om blessures te voorkomen hebben we naast de binnen- en buiten rijbaan ook de paddocks en longeerkraal voorzien van een eb en vloed systeem. Deze laatste en de stapmolen zijn beide overdekt om jaarrond gebruik mogelijk te maken.

Ontspanning

Om het uithoudingsvermogen van de paarden te verbeteren en afwisseling in de training te creëren maken we gebruik van de renbaan. Paarden worden hier sterk van en hebben de mogelijkheid om even te ontspannen.

Daarnaast beschikken we over een solarium, dit verbetert de elasticiteit van de spieren en zorgt voor een sneller droogproces.

 

Licht

In het ontwerp van onze accommodatie is zoveel mogelijk glas toegepast, dit om maximaal daglicht binnen te laten. Wat ervoor zorgt dat de paarden minder snel een dikke wintervacht aanmaken.

Daarnaast is er gekozen voor een LED lichtregime waardoor het altijd jaarrond 16 uur licht gevolgd door 8 uur donker is in de stallen. Ook draagt een lichtregime bij aan structuur, rust en regelmaat voor de paarden, om afwijkend gedrag te voorkomen.

Stalverlichting speelt ook binnen de fokkerij een belangrijke rol. Dit heeft namelijk grote invloed op de hormoonhuishouding en vruchtbaarheid van de paarden.

Vervoer

Om tijdens het vervoer risico’s te vermijden zijn de paarden in zowel de 2-paards als de 6-paards vrachtwagen voorzien van alle gemakken en bescherming. Ook hier is extra aandacht besteed aan daglicht en ventilatie.

Vind jouw droompaard

Vind jouw droompaard

Wij hebben een groot aanbod dressuurpaarden. Als jouw droompaard (nog) niet in onze stal staat gaan we graag voor je opzoek.